Veelgestelde vragen
Onze bezinningsruimte vindt u in het CA-gebouw (CA-115). De bezinningsruimte is voorzien van beschutte plaatsen om te zitten en te mijmeren, te bidden of te mediteren. Of gewoon om een moment rust te zoeken. Aan de centrale wand in de cirkel kun je een kaarsje branden of een bericht achterlaten op de Berichtenpagina van deze website.
Ja, een gesprek met een geestelijk verzorger is vertouwelijk. Wel wordt in het patiëntendossier aangetekend dat je in gesprek bent (geweest) met een geestelijk verzorger.
Soms kan iets ter sprake komen dat ook voor een arts relevant is. De geestelijk verzorger zal dan met je overleggen of en hoe dit met de arts gedeeld kan worden.
Zeker. In een gesprek met een geestelijk verzorger kun je je gedachten/gevoelens uitspreken, zonder dat daar een vraag aan ten grondslag ligt. Jezelf uitspreken kan b.v. helpen om weer wat grip te krijgen op wat je is overkomen.
Ja, er is een Marokkaanse mannelijke geestelijk verzorger (die ook Arabisch en Frans spreekt) en een Turkse vrouwelijke geestelijk verzorger aanwezig.
Ja, juist wel. De geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek. Soms is het voldoende om het hart te luchten, soms zijn er specifieke (levens)vragen die spelen. Soms is een ritueel helpend. De geestelijk verzorger sluit aan bij de manier waarop jij in het leven staat, wat je bezighoudt en nodig hebt. Je kunt te allen tijde een vrijblijvend (kennismakings)gesprek aanvragen met één van de geestelijk verzorgers. Dat kan via de verpleegkundige of door zelf contact op te nemen.
Nee, er zijn geen wekelijkse bijeenkomsten voor bezinning in het Erasmus MC.
Rond liturgische hoogfeesten en andere gedenkdagen bieden we op deze website aan de hand van teksten, beelden en/of muziek themapagina’s aan ter bezinning.
Wel kun je te allen tijde een vrijblijvend (kennismakings)gesprek aanvragen met één van de geestelijk verzorgers. Dat kan via de verpleegkundige.